Η εταιρεία Cotridis Jeans ιδρύθηκε το 1974 όταν ο Ανέστης Κοτρίδης ίδρυσε το πρώτο κατάστημα λιανικής στην Πτολεμαϊδα. Πάντα πρωτοποριακός και ανήσυχος κατάφερε για τα δεδομένα της εποχής να μεγαλώσει τη φήμη του καταστήματος πέρα απο τα στενά όρια της περιοχής σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Καθώς τα χρόνια κυλούσαν πολλοί συνάδελφοι τον προσέγγισαν ώστε να προμηθευτούν απο εκείνον μερικά απο τα πουκάμισά του ή τα μπουφάν του, έτσι το 1991 αποφάσισε να ιδρύσει στην Θεσσαλονίκη στην οδό Μοναστηρίου 124α το χώρο της χονδρικής πώλησης που εδεύει μέχρι και σήμερα.
Παραγωγές εγχώριες αλλά και στο εξωτερικό, αντιπροσωπεία πολλών Ευρωπαϊκών εταιρειών στην Ελλάδα και την Κύπρο, συμμετοχές σε όλες τις εκθέσεις του κλάδου, πελατολόγιο επι 30 έτη σε όλη τη χώρα είναι μερικές απο τις δραστηριότητες της εταιρείας.
Απο το 2014 με την είσοδο νέων μελών της οικογένειας στην διαχείριση, η εταιρεία συνδυάζοντας την εμπειρία με την νέα αντίληψη αντιπροσωπεύει αποκλειστικά εταιρείες απο την Ισπανία, την Γαλλία και την Αγγλία, συμμετέχει στις σημαντικότερες εκθέσεις στη χώρα μας, παράγει εμπορικούς καταλόγους κατα τη διάρκεια της σεζόν, βελτιώνοντας συνεχώς την παροχή υπηρεσίας και την προμήθεια των προϊόντων της.
Σήμερα, με την ιστοσελίδα αυτή δίνουμε την δυνατότητα σε όλο το πελατολόγιο να βλέπει άμεσα όλους τους διαθέσιμους οδηγούς ανα κατηγορία και ανα εταιρεία, να μαθαίνει τις τιμές των προϊόντων και να τους προεπιλέγει. Έτσι με τον τρόπο αυτό ο πελάτης κερδίζει πολύ σημαντικό χρόνο και έχει την πληρη γνώση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για αυτό που τον ενδιαφέρει.